Tatovering og hygiejne

Et af de vigtigste aspekter ved en tatovering er hygiejnen. Det gælder både hygiejnen hos os og i vores tattoshop samt din egen hygiejne. Da en tatovering i virkeligheden er et sår, der bliver lavet i huden, er det ligesom med alle andre sår utrolig vigtigt, at hygiejnen er i orden. Mange sammenligner en tatovering med en hudafskrabning, hvor det også er vigtigt, at man får renset såret gentagne gange.

På den måde kan man være sikker på, at alle bakterier i såret fjernes eller slås ihjel, samt at såret heler flot. Hvis der bliver sløset med hygiejnen, kan man både risikere infektioner og andre årsager, der gør, at tatoveringen bliver grim at se på eller ødelagt. Derfor gør du klogt i at sætte dig ind i hygiejnen, når din tatovering skal hele.

Dog er noget af arbejdet også vores, for hvis hygiejnen ikke er i orden, når tatoveringen bliver lavet, er arbejdet allerede ødelagt. Hos World of Ink har vi dig og din oplevelse i fokus, og derfor er vores hygiejne vores første prioritet. Kun på den måde kan vi sikre, at vores kunder får gode oplevelser og smukke tatoveringer, der holder sig flotte og sunde i mange år fremover.

Tatovering og hygiejne

Vores hygiejne

Din tatovering starter hos os, og derfor er det utroligt vigtigt, at vi har styr på vores hygiejne. Det gælder ikke alene selve nålen, der kommer i berøring med din hud, men alle omgivelserne. En lille fejl på hygiejneplanet kan nemlig få fatale følger, og derfor vil vi hellere være for grundige i vores rengøring.

For eksempel sørger vi for at desinficere og sterilisere alt vores udstyr, inden det bliver brugt. På den måde kan du være sikker på, at det, der kommer i kontakt med din hud, er fuldstændig bakteriefrit og sterilt. Desuden går vi meget op i vores farver, der er gennemtestede og fuldstændig fri for giftstoffer, som kan gøre skade på din hud og krop.

Derudover er vores rengøring certificeret efter Dansk Standards Insta 800 og Dansk Standards 2451-20. Det betyder, at der kommer et konsulentfirma på besøg, som kontrollerer hygiejnen i vores shop. Det er det selvsamme firma, som kontrollerer alle regionshospitalerne, og derfor kan du være sikker på, at hygiejnen hos os er lige så god som på ethvert hospital. Hvis du vil have lavet tatoveringer under de bedste hygiejniske forhold, er det altså World of Ink du skal vælge.

Din egen hygiejne

Når du går fra os efter endt tatovering, er din tatovering slet ikke færdig. Faktisk begynder nu den vigtigste del, nemlig helingen af det sår, vi har påført din hud. Her kan det slet ikke understreges nok, hvor meget hygiejnen betyder.

Hvis du glemmer at vaske hænder en enkelt gang, kan der gå betændelse i såret, hvilket kan ødelægge tatoveringen. Derfor er det vigtigt, at du opretholder en meget streng hygiejne i de første 3 uger, når tatoveringen heler, og i det hele taget omkring din tatovering. De første 2 uger bør du vaske din tatovering med varmt vand og en mild sæbe flere gange om dagen. Det er vigtigt, at du her blot dupper din tatovering tør, så du ikke kommer til at kradse i såret med et håndklæde eller papir.

Herefter bør du smøre salve på din tatovering, men selve plejen kan du læse mere om under heling. Som udgangspunkt er det blot vigtigt, at du vasker dine hænder, hver gang du har med din tatovering at gøre. På den måde kan du være med til at sikre, at din tatovering heler, som den skal, hvilket i sidste ende sikrer dig det flotteste resultat. Har du spørgsmål eller vil du have råd om hygiejne, kan du altid kontakte os eller din tatovør i shoppen.