Heling af tatovering

En tatovering laves ved, at man fører blæk ned i læderhuden ved hjælp af små hulller i overhuden. Det er disse små huller, der gør, at det gør ondt at få lavet en tatovering. Samtidig er det også overhuden, der bliver beskadiget og har brug for tid og luft til at hele, efter tatoveringen er blevet lavet. En tatovering kræver intensiv pleje i ugerne efter, at den er blevet lavet, og det kan være fristende at springe nogle af punkterne over.

Dog skal man huske på, at jo mere pleje man giver sin tatovering i ugerne efter, jo flottere bliver resultatet i side ende. Derfor kan det godt betale sig at gå meget op i plejen af tatoveringen for at sikre, at helingen foregår så problemfrit og sikkert som muligt. Hvis man ikke får plejet tatoveringen ordentligt eller kommer til at genere den ved sollys, stramtsiddende tøj, saltvand eller noget helt fjerde, kan man risikere tab af farve, sår og lignende.

Derfor anbefaler vi altid, at man sørger for at pleje sin tatovering, indtil ”såret” er helet fuldstændig. Skal du have lavet en tatovering, er det derfor også dumt at få lavet den op til en ferie, da det her kan være svært at undgå sollys og vand, samt at udføre den nødvendige pleje.

Hvordan skal jeg pleje min tatovering?

Heling af tatovering hvor længe og hvordan

Når din tatovering er afsluttet, bliver den som regel indpakket i plastikfilm. Det er forskelligt, hvor lang tid denne film skal sidde på, så hør gerne din egen tatovør.

Hvor lang tid skal man have film på sin tatovering?
Indpakningen er primært til, for at du ikke får blod på tøjet. Du skal derfor ikke lade den sidde mere end 12 timer, da det er vigtigt, at huden får luft, så helingsprocessen kan begynde. Når du tager indpakningen af, skal tatoveringen vaskes meget nænsomt i lunkent vand med sæbe og herefter smøres med en dertil beregnet hudsalve.

Det er vigtigt, at man kun tilfører et meget tyndt lag af denne salve, da huden stadig skal have mulighed for at ånde. Tatoveringen skal konstant være fugtet med denne salve, derfor skal du smøre den på omkring 6-8 gange om dagen. De første uger skal såret skylles i vand 2-3 gange om dagen. Kun ved at følge disse råd kan du undgå, at der kommer infektioner eller andre problemer med tatoveringen.

Det er normalt, at tatoveringen klør, men forsøg så vidt muligt at undgå at klø i den, da dette kan få farverne til at flyde ud. Pleje af en tatovering kræver en del, men hvis man udfører den grundigt, får man også et tilsvarende flottere resultat i sidste ende.

Pas på din tatovering

Plejen er vigtig for at sikre, at du får et flot og jævnt resultat, der holder i mange år. Desuden er der en række faktorer, man skal undgå, for at tatoveringen kan hele optimalt. For eksempel bør du undgå svømning, sollys og træning.

Det gælder både styrke- og konditionstræning, hvor sveden kan forstyrre farvefordelingen i tatoveringen. Derudover er det også vigtigt, at du har løstsiddende tøj på, der ikke generer der, hvor tatoveringen er. Generelt er det sådan, at jo mindre tatoveringen bliver generet, jo bedre et helingsforløb vil du have.

Du bør for alt i verden undgå at få sol på din tatovering, også efter endt heling. Brug altid en god solcreme på din tatovering, så du kan forhindre, at solen bleger farverne, men brug ikke solcreme under helingen, dvs. De tre første uger. Du kan selvfølgelig altid få farvet tatoveringer op igen, men jo længere dette kan udskydes, jo bedre. Har du spørgsmål til plejen eller til, hvordan du bedst passer på din nye tatovering, kan du med fordel tage kontakt til din egen tatovør.